31 January 2013

Üks igavesti mõnus soojendav supp - guljašš-supp.

Kuigi see supp ei tulnud selline, nagu minu mälestustes mu ema tehtud supp, siis hoolimata sellest läks see supp kõikidele väga hästi peale. Valmistamine oli samuti lihtne, aga aega tuleb varuda - mida kauem suppi keedad, seda maitsvam tuleb.

Nagu juba kombeks saanud, siis retseptis näpuga järge ajades ma enam ei kokka ammu - võtan mingi retsepti põhjaks ja edasi on omalooming. Seegi siin nüüd siis guljašš-supp Sabaziose moodi.


  • 600g guljaššiliha
  • 3 keskmist sibulat
  • 50g suitsupeekonit
  • 2 suuremat küüslauguküünt
  • 3 suurt paprikat
  • 1 kg kartulit
  • 1 klaas punast veini (2-3 dl)
  • peotäis päikesekuivatatud tomateid (kuivi, mitte neid õlis ligunenud)
  • sool
  • jahvatatud paprika pulber
  • pipar
  • 1 puljongikuubik
Kuubikuteks lõigatud suitsupekk sulatada poti põhjas, lisada hakitud sibul, küüslauk, paprikapulber, guljaššiliha ja kuubikuteks lõigatud paprika. Maitsestada soola ja pipraga ja hautada tasasel tulel kuni liha on poolpehme. Lisada kuubikuteks lõigatud kartulid, valada juurde 2l vett, 1 klaas punast kuiva veini ja lisada 1 puljongikuubik. Keeta tasasel tulel valmis. Serveeri maitserohelise ning miks mitte törtsu maitsestamata jogurtiga!

Nota bene! Ära kasuta rohelist paprikat, igaks juhuks! Mina sain õigel ajal jaole ja jätsin välja, Rimi roheline paprika oli nii kibe, et hoia ja keela! Supile võid lisada veel näiteks kuubikuteks lõigatud värskeid tomateid või hoopis tomatikonservi!

Maitsev, toitev! 200g=222kcal.


No comments:

Post a Comment