13 February 2013

No-meat-challenge with K.

Tervitus-tervitus.

Teadupärast algab alates tänasest paastuaeg mis kestab kuni lihavõteteni. Iseendi proovile panekust, tervislikust eluviisist ja ei-tea-millest ajendatuna otsustasime K-ga asja natuke kohandada ja teha omaenda paastu. Ka tema peab üht vahvat blogi ja hakkab jooksvalt postitama enda mõtteid meie katsumuse kohta. Tema mõtteid saad lugeda SIIT.

Kuigi traditsioonide järgi loobutakse selleks ajaks nii lihast kui ka loomsetest piimatoodetest, siis meie otsustasime loobuda vaid lihast kui sellisest. Piimatooted (mina isiklikult ei kujuta ette elu ilma piimatoodeteta) ning kala jäävad menüüsse. Välja arvame siis punase liha, linnuliha ja imitatsioontooted nagu vorstid-viinerid-sardellid. Huvitav saab see olema igatahes.


Täna hommikul õnneks juhtuski sobivalt nii, et liha ei söönud.
  • 140g keefiri
  • 30g Cini-Minis hommikusöögihelbeid
  • 10g Farmi toorjuust küüslauguga
  • 25g näkileiba
Kokku imelised 317kcal.
 

Lõunasöögiga vedas samuti, kaasa sai tehtud ilma lihata võileib. Tegelikult sai, suur sai. Üks kuklitest, mis vastlakuklite tegemisel endale koorest sisu ei saanud.
  • 100g sai
  • 20 Farmi toorjuust küüslauguga
  • 50g kirsstomateid
 Kokku mitte-nii-imelised 351kcal. Mitte-nii-imelised seepärast, et tegu on ju siiski ainult ühe võileivaga millest valdav osa on sai. Halb valik, aga elu on selline. Pole südant neid kukleid ära ka visata.


Õhtusöögi kohapealt jään veel vastuse võlgu, eks selle vaatab käigult.

Proovin selle challenge jooksul paar-kolm korda nädalas enda päevamenüü siia ka riputada, kasvõi lihtsalt iseendale mälestuseks ja vajadusel analüüsimiseks. Tõotab tulla katsumusterohke, sest olen suhteliselt suur lihasõber. Samas olen ma kogu aeg endale teadustanud, et tegelikult poleks mul ju vaja punast liha üldsegi süüa .. Kanaliha suur fänn pole ma olnud kunagi. Kui siis suitsutatud liha. Igatahes tõmbame nüüd otsad kokku ja soovin kõigile kena kolmapäeva (juba?!) jätku!

No comments:

Post a Comment