29 November 2012

Banaanikeeks (banana bread)

Olen olnud koguaeg suur küpsetaja. Teinekord (nagu täna) ei ole endal isu süüa isegi neid hõrgutisi, mis ahjust välja tulevad, vaid on tähtis hoopis tegemise rõõm. Üldiselt üritan valida kõik küpsetised võimalikult tervislikud ja kalorivaesed, et võiksin soovi korral lubada endale tüki. Või kaks. Või kolm ..

Täna õhtul küpsetasin banaanikeeksi. Banaanileiba. Bananabreadi. Kuidas iganes seda eesti keeles õigem kutsuda oleks. Ameerikas on see väga levinud küpsetis. Keeks koosneb kõigest kuuest erinevast koostisosast (või seitsmest, kui kasutad kahte erinevat suhkurt, nagu mina), ning selle valmistamine on nii lihtne!

100g = 200kcal, seega sobib see minumeelest ideaalselt hommikusöögiks.

Valmistoode tuli seest mõnusalt pehme ja pealt kenasti kuldpruun. Ka magususe aste on täpselt paras - mitte liiga magus. Igati mõnus.

Siit tuleb (minu poolt kalorivaesemaks muudetud) retsept:

3 küpset banaani
2 muna
50g suhkurt (valge lauasuhkur, demerara vms)
25g fariinisuhkurt
250g jahu
1tl soola
1tl küpsetuspulbrit
võid (keeksivormi määrimiseks)
soovi korral kaneeli vms maitseaineid, mina lisasin kardemoni

Purusta banaanid kahvli abil või köögikombainis. Lisa banaanidele muna ja suhkrud ning sega läbi. Sega jahu küpsetuspulbi ja soolaga ning hakka saadud kuivainesegu tasapisi banaanisegule lisama. Mida vähem seda kõike segad, seda parem. Vala tainas võiga määritud keeksivormi ning küpseta 175°C juures u 45 minutit, kuni keeks on pealt kenasti pruun. Lase jahtuda ja löö keeks vormist välja.




No comments:

Post a Comment